Min drømmejobb

”Jeg aner virkelig ikke” var det eneste jeg tenkte når vi fikk første bloggoppgave av Karl Phillip Lund. Et så enkelt spørsmål som ”Hva er din drømmejobb?” skapte så utrolig mange tanker. Dette burde jeg da vite. Dette må jeg da finne ut av snart. Hvordan kan jeg ikke ha en drømmejobb i en alder av 21? Men så kom jeg på at jeg egentlig ikke har prøvd så veldig hardt å finne den..

 

Karl Phillip ga oss en oppskrift på å finne drømmejobben 2016, inspirert av Neil Patel:

  • Google deg selv
  • Skriv (vær nysgjerrig/blogg)
  • Finn interessante mennesker (eller bedrifter)
  • Varm dem opp
  • Kontakt dem
  • Analysér

Ett sted må man starte, så hvorfor ikke med å skrive om det.

 

80% er misfornøyd med jobben sin. 80% fant ikke drømmejobben på første forsøk, men det er aldri for sent å prøve igjen. Carl Størmer, som driver Jazzcode, mener det er viktigere med et kompass i livet enn et kart, fordi terrenget uansett ikke stemmer. Et annet tema Størmer pratet om da han var gjesteforeleser hos oss, var tilstedeværelse. Hvordan skal jeg kunne gjøre en god jobb hvis jeg ikke er tilstede i det jeg gjør. Den best mulige måten å virkelig være tilstede på er vel hvis du liker det du driver med? Er det noe jeg absolutt vet så er det at jeg ikke vil være en av de misfornøyde og jeg vil være 100% tilstede. Derfor har jeg bestemt meg for, her og nå, å prøve og finne min retning, og beskrive min drømmejobb.

 

«Jeg vil kunne dra på jobb med et smil om munnen
fordi jeg vet at jeg skal bruke dagen på noe jeg liker å drive med»

 

Musikk

Et godt sted å starte er å tenke på hva jeg liker å gjøre. Jeg har alltid hatt en veldig stor interesse for musikk og det hele startet som to-åring i vinduskarmen hjemme hos mamma og pappa. Der hadde jeg minikonsert for hele familien og yndlingssangen var ”bæ bæ lille lam”. 20 år senere synger jeg fortsatt, men har gått bort ifra barnesangene. Jeg har i lang tid hatt en liten drøm om å kunne stå på en scene foran flere tusen mennesker som har kommet for å høre på bare meg. I senere tid har jeg skjønt at sang er en hobby jeg alltid vil kunne ha ved siden av det jeg driver med. Men kanskje musikk allikevel er noe jeg vil skal være en del av drømmejobben, da den er en så stor del av meg?

 

Digital markedsføring

Før når jeg hadde litt tid til overs ryddet jeg enten rommet, fiklet med ting eller så på serier. Nå ender jeg fort opp med å blogge eller lese om digitale duppeditter. Dette er noe jeg aldri hadde sett for meg at jeg skulle gjøre, og faktisk like. Valgfaget digital markedsføring har åpnet øynene mine for en verden jeg trodde jeg hadde peiling på, men tydeligvis ikke visste så mye om. Tjenesten Google Analytics har blitt morsomt å følge med på for å se om det du skriver og gjør faktisk blir sett, noe som er en stor fordel for markedsførere. Vi er ikke en gang halvveis i dette semesteret, og jeg gjør ikke annet enn å glede meg til å lære mer. Kanskje drømmejobben burde inneholde noe med digital markedsføring, da dette er noe jeg finner interessant?

 

Meg selv

Jeg har alltid sett på meg selv som en som jobber best alene, hvor jeg har full kontroll og kan styre mitt eget tempo. De siste årene har jeg sett verdiene av det å kunne jobbe i team og det å kunne ha flere meninger om en sak. Det har aldri vært en mulighet til å følge med på medstudenter på den måten vi kan med bloggene dette halvåret, og det trigger meg til å ville prestere bedre enn før. Da vi var i Dublin for et par uker siden ble jeg frelst av Google-kontoret. Vet ikke helt om det var at all mat var gratis eller at de hadde massasjestoler, men miljøet der var i hvert fall noe jeg likte veldig godt. Det virket som de hadde det så gøy på jobben sin og alle sa hei til alle uansett. Sånn vil jeg også ha det på min arbeidsplass. Jeg vil kunne være meg selv fullt ut, ikke være redd for å komme med nye forslag eller føle at man ikke duger til det en gjør. Jeg vil finne meg en jobb hvor jeg virkelig passer inn!

 

«Det er viktig for meg å kunne være meg selv
og ikke være redd for å stå for egne meninger»

 

Har jeg funnet drømmejobben?

Det er så mye jeg liker å drive med, så hvorfor ikke prøve å kombinere alle disse på en eller annen måte. I tillegg til musikk og det digitale, har jeg alltid vært veldig glad i å skrive. Så kanskje jeg egentlig har visst hva drømmejobben er en god stund uten helt å ha vært klar over det. Kanskje jeg om ikke lenge jobber som digital markedsfører for Universal Music eller Warner Music. Eller kanskje dere snart kan lese musikkrelaterte artikler jeg har skrevet på nettsiden til 730.no. Det er i hvert fall lov til å håpe!

 

12675092_10156566256635321_151332705_o

 

Noen som vet om en jobb som har disse momentene i seg? Ta gjerne kontakt!

 

Her er noen gode innlegg fra noen av mine medstudenter:

Min Drømmejobb

Min vei til drømmejobben

 

Kilder:

Karl Phillip Lund – Hva er din drømmejobb

Business Insider – 80% hate their jobs

Carl Størmer – Jazzcode

Neil Patel – How to write blog posts that generate leads

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *